Lacko prehral vo štvrťfinále dvojhry na turnaji v Tokiu s Raoničom

04.10.2013 Celý región

Tokio 4. októbra (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Lacko (81. vo svetovom rebríčku ATP) neuspel vo štvrťfinále dvojhry na hardovom turnaji ATP v Tokiu (dotácia 1,437 milióna USD).

Zverenec trénera Ladislava Simona prehral v pozícii "lucky losera" s tretím nasadeným Kanaďanom a vlaňajším finalistom Milošom Raoničom za 63 minút v dvoch setoch 3:6 a 3:6. Slovenský daviscupový reprezentant počas celého zápasu nenašiel recept na skvele podávajúceho rodáka z čiernohorskej Podgorice, ktorý v sobotňajšom semifinále nastúpi proti Chorvátovi Ivanovi Dodigovi. Lacko si z japonskej metropoly odnáša prémiu 32.160 USD a 100 bodov do rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie.

V prvom sete si obaja tenisti až do stavu 3:3 suverénne vyhrávali svoje podanie. Ďalšie tri gemy sa však stali korisťou Raoniča, ktorý dvakrát prelomil Lackov servis. Zverenec Ivana Ljubičiča minulý týždeň triumfoval v thajskom Bangkoku a v prípade úspechu v Tokiu si posilní šance kvalifikovať sa na novembrový Turnaj majstrov v Londýne. Na začiatku druhého dejstva si Raonič po rýchlom brejku vybudoval náskok 3:0 a zápas už dotiahol do úspešného konca. Za stavu 5:3 premenil pri vlastnom servise hneď prvý mečbal. Pre Lacka to bola tretia štvrťfinálová účasť v tomto roku, v januári bol medzi elitnou osmičkou na turnajoch v katarskej Dauhe a v novozélandskom Aucklande. Vo štvrťfinálových singlových súbojoch na ATP Tour má po piatku bilanciu 1:8, jeho maximom vo dvojhre zostáva vlaňajšie finále na halovom turnaji v Záhrebe.

dvojhra - štvrťfinále:

Miloš Raonič (3-Kan.) - Lukáš LACKO (SR) 6:3, 6:3
 

Vyberte región